Harm Kasma

Na twee succesvolle exposities in de Yeb Hettinga skoalle, waar voornamelijk portretten te bewonderen waren, komt er nu een verkoopexpositie. Harm Kasma heeft zeven schitterende dorpsgezichten geschilderd. Het betreft alle dorpen van de voormalige gemeente Barradeel.

Harm stelt de opbrengst van de verkoop van deze schilderijen ter beschikking aan de Stichting Yeb Hettingaskoalle. Natuurlijk is het bestuur hier erg blij mee! Zeker nu het museum dit jaar door Corona nog niet open kon gaan voor bezoekers en er nog geen inkomsten zijn. Het museum is dagelijks van 12 september t/m 29 november te bezoeken. Dit kan alleen op afspraak!
U kunt dan ook de replica van het vroegmiddeleeuws Zodenhuis bezoeken. In de “skoalle” is een permanente uitstalling van landbouwgereedschap, archeologische vondsten en er zijn filmpjes van de visserij, vlasteelt en het “Dokkumer Lokaaltsje” te bekijken.

De schilderijen van Harm Kasma zijn te bezichtigen en u kunt een bod doen op een schilderij met dorpsgezicht.
Op 29 november zal bekend worden wie het hoogste bod heeft gedaan. Diegene zal de eigenaar van een prachtig schilderij worden.

U kunt voor een bezoek een afspraak maken bij:
Colette Hettinga-Jehee,
tel 06 27 14 81 98/ 0518 48 13 56
yebhettingaskoalle@gmail.com
Wij houden ons aan de Coronamaatregelen en vragen bij binnenkomst uw persoonlijke gegevens op de aanwezige lijst in te vullen.

Harm Kasma 2020