Bezoekersinfo

Openingstijden

1 november – februari: alléén op afspraak.
maart – 1 november: zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Nb. in 2020 gaan weer open op 12 september t/m 29 november. We hebben dan een (verkoop) expositie van Harm Kasma met als thema :
“Aangezichten van omliggende dorpen Furdgum”

Groepen zijn op afspraak ook buiten de bovenstaande tijden welkom.
Voor groepsafspraken kunt u bellen met 06-37323810

Toegangsprijs 

€3,- per persoon

Routebeschrijving

View Larger Map

OUDE ZEE_AvatarDe omgeving van Firdgum

Welkom in het Friesland dat geïnspireerd is door een oude zee. Een regio waar de zee eeuwenlang mee speelde. Met voormalige kwelders, dijkjes en zeeslenken. Maar ook karakteristieke terpdorpjes en de historische steden Harlingen, Franeker en Leeuwarden. Een open landschap boordevol streekproducten. Met bewoners die de cultuur dragen van dit eeuwenoude landschap.

U ontdekt hier een veelheid aan Romaanse kerkjes, theetuinen, archeologische goudschatten, kunstroutes, verrassende musea, aardewerk, openlucht theater en kleine kasteeltjes. Bezoekers van Noordwest-Friesland vinden hier verdieping dankzij authentieke verhalen, oprechte ontmoetingen, het landschap van de Waddenkust en de grote mate van cultuur.

Interessante links

www.oudezee.nl
www.uytland.nl
www.greidhoeke.com
www.franeker.frl
www.harlingen-friesland.nl
www.oudtzummarum.nl

ANWB Fietsroute

Yeb Hettinga Museum ligt aan één van de fietsroutenetwerk van de ANWB. Recreatieve fietsers kunnen gemakkelijk zelf een route uitstippelen. De routes zijn uitstekend geschikt voor een middag of zelfs enkele dagen fietsplezier. Bij Yeb Hettinga Museum is er een gelegenheid tot een sanitaire stop en de koffie/thee staat klaar, terwijl u lekker even kunt uitrusten. Kortom, Noardwest Fryslan op de fiets is nog meer genieten. Uiteraard kunt u bij ons ook de volledig of een (deel)fietskaart kopen.

Meer informatie: www.anwb.nl/fietsen/fietsroutes/zoeken