Bezoekersinfo

Het Yeb Hettinga Museum is vanaf september 2023 t/m maart 2024 alleen op afspraak te bezoeken.

Voor groepsafspraken kunt u bellen met Sietske van der Mei-Bader (06-16523067 of 0518-481021). Groepsafspraken kunnen gemaakt worden op maatwerk, waarbij u kunt denken aan een ontvangst met rondleiding, eventueel met koffie/thee. Uitgebreidere aanvragen kunnen in overleg gemaakt worden.

Toegangsprijs
€4,- per persoon

Routebeschrijving
Adres: Camstrawei 18, 8852 RH Firdgum


View Larger Map

OUDE ZEE_Avatar

De omgeving van Firdgum

Welkom in het Friesland dat geïnspireerd is door een oude zee. Een regio waar de zee eeuwenlang mee speelde. Met voormalige kwelders, dijkjes en zeeslenken. Maar ook karakteristieke terpdorpjes en de historische steden Harlingen, Franeker en Leeuwarden. Een open landschap boordevol streekproducten. Met bewoners die de cultuur dragen van dit eeuwenoude landschap.

U ontdekt hier een veelheid aan Romaanse kerkjes, theetuinen, archeologische goudschatten, kunstroutes, verrassende musea, aardewerk, openlucht theater en kleine kasteeltjes. Bezoekers van Noordwest-Friesland vinden hier verdieping dankzij authentieke verhalen, oprechte ontmoetingen, het landschap van de Waddenkust en de grote mate van cultuur.

Interessante links

www.oudezee.nl
www.uytland.nl
www.greidhoeke.com
www.franeker.frl
www.harlingen-friesland.nl
www.oudtzummarum.nl

ANWB Fietsroute

Yeb Hettinga Museum ligt aan één van de fietsroutenetwerk van de ANWB. Recreatieve fietsers kunnen gemakkelijk zelf een route uitstippelen. De routes zijn uitstekend geschikt voor een middag of zelfs enkele dagen fietsplezier. Bij Yeb Hettinga Museum is er een gelegenheid tot een sanitaire stop en de koffie/thee staat klaar, terwijl u lekker even kunt uitrusten. Kortom, Noardwest Fryslan op de fiets is nog meer genieten. Uiteraard kunt u bij ons ook de volledig of een (deel)fietskaart kopen.

Meer informatie: www.anwb.nl/fietsen/fietsroutes/zoeken 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *